Ung mand fra Bosnien skabte digitale assistent “Cadence”

by EBData 16/09/2016 at 10:21
Comments Off on Ung mand fra Bosnien skabte digitale assistent “Cadence”

Tyveårig Haris Aščalić, som lærte selv at programmere udvikler en digital assistent, de udfører samtale som sin bedste ‘ven’.
Næsten to år siden Haris Aščalić fra Visoko (Bosnien og Hercegovina), startede som 18-årige se sci-fi-film om en ensom forfatter, der køber et styresystem baseret på kunstig intelligens for at have nogen at tale med. Drevet af denne idé, der snart kunne ligne menneskehedens fremtid, desto mere han tænkte over det, at han kunne gøre noget lignende.

Cadence official trailer: https://www.youtube.com/watch?v=w1cDDM5onQQ

Ved fire til fem timer søvn om dagen, begyndte han at “skabe” sin virtuelle assistent, som han kaldte Cadence, udtænkt til at tale med folk, stille dem spørgsmål, udfører for dem telefonopkald, sende e-mails og udvikle sin egen “bevidsthed”.

Sådan her Cadence sender e-mails og SMS-beskeder:

https://www.youtube.com/watch?v=wW3R5Yd1NPI

https://www.youtube.com/watch?v=3x1_2BodhMw
Hans plan er, at Cadencen bliver tilgængelig for Windows-brugere på en computer, tablet og mobiltelefon, at sætte i mere komplekse operationer, men også udførelsen af “hardware del af jobbet”, for eksempel, at alene kan åbne “disken”.

Om Cadence skrev adskillige portaler og på engelsk, tysk, tyrkisk, … Haris har vækket mange interesse af mange it-virksomheder om hans projekter. Hans projekt blev udvalgt blandt de bedste i Balkan regionen og så vil Haris deltage i BUG konkurrence i Zagreb (29 september), der vil Haris forsøge at vinde adgang til CES, den største teknologi messen i verden, som vil være afholdt i januar 2017 år.

Udover det, Haris udvikler også dens chatbot. Facebook har tidligere på året offentliggjort mulighed for at gøre det muligt for alle udviklere at kan oprette bots på Messenger. I juli i år, har Facebook oprettet lidt over 11.000 bots, skriver Forbes.com.

I onlineverden “bot” omfatter software agenter, der interagerer med net tjenester dedikeret til folk, som om de selv var mennesker. Bots omfatter ofte elementer af kunstig intelligens.
I den nærmeste fremtid, vil du, kunne spørge Cadence på Facebook om alt hvad du vil, og hun vil med glade står for rådighed for at besvare.

På nedenstående link kan du se, hvordan Cadance fungerer